Rotvajler..

srijeda, 18.04.2007.

Američki strafordski terijer

Za jednog blogera


Zemlja porijekla:
Sjedinjene Američke Države

Namjena:
Pas čuvar i kućni pas

Veličina:
Poželjna visina je 45,7 - 48,4 cm za mužjake, odnosno 43,2 - 45,7 cm za ženke, no ipak je važniji ispravan odnos između visine i težine.

Dlaka:
Dlaka je kratka i sjajna. Dozvoljene su sve boje, iako su crna s paležem, boja jetre, potpuno bijela ili više od 80% bijela, manje poželjne. Prevladavaju crvenkasta i krem boja sa svjetlijim mjestima, sa ili bez bijelih mrlja.

Njega:
S vremena na vrijeme gumenom četkom odstranite mrtvu i otpalu dlaku.


Image Hosted by ImageShack.us

Narav:
Ovo je hrabar pas, vjeran gospodaru i njegovoj obitelji, uporan, požrtvovan, dobar čuvar, silan i strašno jak, te dominantan.

Odgoj:
Američki stafordski terijer nije pogodan za ljude koji imaju malo iskustva s psima. Dok su još mladi, naučite ih da ne povlače uzicu jer su zapanjujuće jaki kad odrastu. Ova pasmina može puno naučiti, ako je podvrgnuta dobrom i dosljednom treningu. Postoje brojni primjerci koji su bili izvrsni na natjecanjima u poslušnosti.

Image Hosted by ImageShack.us

Socijalno ponašanje:
Psi ove pasmine mogu postati dobri kućni psi, pod uvjetom da je obitelj u kojoj se nalazi uvijek dosljedna, te da se može nositi s tako žestokim psom. Zaljubljenici u ove pse tvrde da ovi psi jako vole djecu. Ovaj pas će štititi kuću i dom, te prihvatiti mačke i ostale kućne životinje, ali pod uvjetom da ih je dobro upoznao dok je još bio mlad. Poneki primjerci ove pasmine jedva će čekati da zapodjenu tučnjavu s drugim psima, što je rezultat lošeg odgoja.

Vježbanje:
Osigurajte američkom stafordskom terijeru puno kretanja i vježbanja. Vole trčati uz bicikl, kao i sve igre loptom. Također vole donositi natrag bačene predmete.

Image Hosted by ImageShack.us

- 21:41 - Komentari (36) - Isprintaj - #

http://img141.imageshack.us/img141/5116/srkl4.jpg" width="861" height="524" usemap="#map1"> &l t;area shape="rect" coords="601,439,659,516" name="entries" _onClick="changeNavigation('entries')" title="my life">